Nederland
Nederland is een West-Europees land. Het ligt in de Benelux. Aan de grenzen liggen de Noordzee, Duitsland en BelgiŽ. De oppervlakte van Nederland neemt 41.528 km≤ in, waarvan ongeveer 18% uit water bestaat. De hoofdstad van het land is Amsterdam, de regeringszetel en hofstad is Den Haag. De officiŽle talen die er worden gesproken zijn het Nederlands en het Fries. Belangrijke Nederlandse steden zijn: Rotterdam, met ťťn van de grootste havens van de wereld, Utrecht, het grote verkeersknooppunt van het land, Groningen, studentenstad en belangrijk in het noorden en Eindhoven, de vijfde stad van het land. De oudste steden van Nederland zijn: Maastricht en Nijmegen die beide door de Romeinen zijn gesticht, al meer dan tweeduizend jaar geleden. Nederland is een land bekend om haar tolerantie tegenover vreemde godsdiensten, culturen en persoonlijke meningen. Hoewel dit de laatste jaren minder wordt, is de vrijheid van meningsuiting nog altijd erg belangrijk en bekend: iedereen mag voor zijn of haar mening uitkomen zolang dat een ander niet bewust schaadt of beledigd. Nederland staat erg mild tegen over softdrugs en voert een uniek gedoogbeleid. Verder kent Nederland een rijke geschiedenis, waarin het koningshuis een belangrijke rol speelt. Nederland wordt bewoond door o.a. Nederlanders en Friezen, en kent vele culturen. In Nederland spreekt 80% van de bevolking het Nederlands als eerste taal.

Nederland maakt deel uit van de Benelux samen met BelgiŽ en Luxemburg. Hiervoor staat ook de Benelux: BElgiŽ NEderland en LUXemburg. Deze drie landen hebben met elkaar afspraken gemaakt waardoor het mogelijk is om vrij door deze drie landen te reizen en te handelen. Vanaf 2010 zullen deze drie landen meer samen gaan doen en de naam verandert dan in Benelux Unie. Natuurlijk werken de landen ook al samen in de Europese Unie, daarom zal de samenwerking van de Benelux Unie zich richten op de zaken waar de Europese Unie niet samenwerkt..

Nederland is een monarchie, wat inhoudt dat er een koning of koningin aan het hoofd staat. Nederland heeft een koningin, genaamd Beatrix. Maar het echte bestuur wordt geregeld door de regering en de Staten-Generaal (de Eerste en de Tweede Kamer).

Er komen heel veel planten in Nederland voor, die verschillen in grootte. Er zijn ook veel verschillende landschappen te zien, waarvan sommige zelfs uniek zijn voor Europa, zoals de duinlandschappen aan de kusten en de zogenaamde laagveenmoerassen. De laagveenmoerassen komen zelfs nergens anders in Europa voor. Ook komen er gewoon bekende bloemen en planten voor, zoals de boterbloem en het madeliefje. De paardenbloem komt ook regelmatig voor. Ook zijn er vele wilde vruchten in het wilde Nederland te vinden, zoals de framboos en de braam.

In Nederland komen enorm veel dieren in het wild voor. Veelvoorkomende zoogdieren zijn: herten, konijnen en op bepaalde plekken vleermuizen, met name in grotten en oude ruÔnes. Ook komen er veel vogels voor, zoals mussen, vinken en mezen. Ook zijn er veel merels, kraaien en reigers in Nederland te spotten, en soms zijn er zelfs ooievaars. Op bepaalde plekken zijn er ook roofvogels te zien. Dat zijn dan meestal buizerds en valken. Vanwege de vele vogelsoorten die in Nederland leven, en de vele die er in bepaalde seizoenen leven omdat het klimaat mild is, is Nederland een geliefd land bij vogelspotters. In natuurgebieden is dan ook bijna altijd een hutje te vinden voor de echte vogelspotters, meestal goed gecamoufleerd gaat op in het landschap.

De vlag
De vlag van Nederland heeft 3 kleuren. Rood, wit en blauw, horizontaal.

De taal
De officiŽle taal die in Nederland wordt gesproken is Nederlands. In sommige provincies wordt er gesproken met een dialect. En Friesland heeft een eigen taal, Fries.

Eten en Drinken
De Nederlandse keuken is met name geÔnspireerd door het landbouw en veeteeltverleden van Nederland. Alhoewel de keuken per streek kan verschillen met specifieke producten, zijn er een aantal typisch Nederlandse gerechten en ingrediŽnten. Nederlandse gerechten zijn vaak stevig en voedzaam, afgestemd op de overwegend fysieke werkzaamheden die de Nederlander in het verleden deed. De Nederlandse keuken staat open voor invloeden van buitenaf. Aan het koloniale verleden zijn veel gerechten met een Indische of Surinaamse oorsprong ontleend en ook uit de Franse, Italiaanse, Griekse, Duitse en Spaanse keuken zijn gerechten en/of ingrediŽnten overgenomen.Hulp nodig?

Wij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10:00-17:00 uur

+31 (0) 900 1984


Feedback


FacebookVolg ons op social media  
All Rights Reserved © 2009 - 2019

Algemene Voorwaarden
Over ons
Contact
FAQ
Sitemap
Last Minute vliegen naar Griekenland
Last Minute vliegen naar MacedoniŽ
Last Minute vliegen naar Cyprus