Marokko  

Marokko
Marokko ligt in Noordwest-Afrika. De hoofdstad van Marokko is Rabat. Marokko grenst in het oosten aan Algerije en in het zuiden aan de Westelijke Sahara. Marokko heeft een lange kust. Ten westen van Marokko ligt de Atlantische Oceaan,ten noorden ligt de Middellandse Zee. Aan de overkant van deze zee liggen Spanje en Gibraltar. De Middellandse Zee is tussen de noordpunt van Marokko en de zuidpunt van Spanje  maar 13 kilometer breed. Deze smalle doorgang heet de straat van Gibraltar.
Marokko is bijna 20 keer zo groot als Nederland. In Marokko wonen 26 miljoen mensen. Marokko is een koninkrijk. 

In Marokko komen drie geloven voor, het christendom, jodendom en de islam. In de kerken verzamelen de christenen zich. Meestal Fransen, Spanjaarden of Italianen. De joden bezoeken de synagogen. Op vrijdag gaan de moslims naar de moskee om er te luisteren naar de preek van de imam, dat is de priester bij de moslims. De vrouwen bidden in een andere zaal dan de mannen. Daarna leidt hij een gebed. Als hij het gebed leidt, staat hij in de mihrab: een soort nis in de muur. Aan de vleugel van de moskee staat een toren die minaret wordt genoemd. Vanaf de top van de minaret roept de muezzin op tot het gebed. De oproep bestaat uit een paar traditionele zinnen van de islam, die vijf keer per dag worden herhaald. Zo weten de moslims telkens wanneer ze moeten bidden.

De taal
De gesproken taal verschilt in vele opzichten van het standaard Arabisch afwijkende Marokkaanse Arabisch, dat door 60% van de bevolking gesproken wordt. 30 tot 40% spreekt het aan het Oud-Egyptisch. Frans heeft als tweede taal steeds een belangrijke plaats behouden in het openbare leven. Verder wordt er in het voormalig Spaanse noorden nog Spaans gesproken.

Eten en Drinken
De Marokkaanse keuken ligt tussen de Mediterrane keukens en de Afrikaanse keukens in. Deze is sterk beïnvloed door de keukens van de Moren, de Arabieren en de Berbers.
Belangrijke gerechten zijn couscous met tajineschotels, briouettes, de merguezworst en pastilas. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. De harira is de traditionele soep. Ook de Toearegthee (een soort muntthee) is beroemd.Hulp nodig?

Wij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10:00-17:00 uur

+31 (0) 900 1984


Feedback


FacebookVolg ons op social media  
All Rights Reserved © 2009 - 2019

Algemene Voorwaarden
Over ons
Contact
FAQ
Sitemap
Last Minute vliegen naar Griekenland
Last Minute vliegen naar Macedonië
Last Minute vliegen naar Cyprus