IsraŽl  

IsraŽl 
IsraŽl is een land in AziŽ, het Midden-Oosten en de Levant. IsraŽl is lang en smal. De lengte is 435 kilometer en de breedte is 110 kilometer. IsraŽl grenst aan 4 landen, Libanon, SyriŽ, JordaniŽ, Egypte en de Palestijnse gebieden. IsraŽl heeft een kust aan zowel de Middellandse Zee als aan de Rode Zee en vormt daarmee  samen met Egypte een continentale brug van AziŽ en Europa met Afrika. IsraŽl is het enige land ter wereld met een Joodse bevolkingsmeerderheid. In het Midden-Oosten is IsraŽl ook het enige land zonder islamitische bevolkingsmeerderheid.

IsraŽl is ontstaan op 14 Mei 1948 vlak na de Tweede Wereldoorlog, het land is hen gegeven, omdat de Joodse mensen graag een eigen staat wilden en omdat de Joden in en na de Tweede Wereldoorlog in Duitsland zaten. En omdat ze helemaal geen voorzieningen hadden en geen ruimte. Ze vroegen dat daarom en toen hebben de Verenigde Naties hun hen dat gegeven, terwijl het al vanaf 1920 Engels grondgebied was. Maar de Verenigde Staten kregen van Groot-BrittanniŽ de opdracht om de zaak goed op te lossen. IsraŽl werd toen half van de Joden en half van de Palestijnen. Zo werd de hoofdstad aan Palestina Jeruzalem in tweeŽn verdeeld, de helft voor de Palestijnen en de helft voor de IsraŽlieten.

De taal
Er zijn twee officiŽle talen in IsraŽl: het (modern) Hebreeuws en het Arabisch. Het moderne Hebreeuws, ook wel Ivriet genoemd, wordt door vrijwel de gehele joodse bevolking gesproken. 
Een aantal groepen immigranten heeft daarnaast hun taal van herkomst behouden.

Eten en Drinken
Omdat er veel mensen uit verschillende landen wonen, zijn er veel buitenlandse restaurants en kun je er ook buitenlands eten kopen. Het voedsel moet volgens bepaalde regels zijn gemaakt. Voedsel dat je niet mag eten heet teraifa. Volgens de regels mogen de joden geen dingen waar varkensvlees inzit en schelpdieren eten. Ook mag je geen vlees en melkproducten in dezelfde maaltijd eten. Vis en melkproducten mogen wel. Niet alle joden houden zich aan de voedselwet. Het ontbijt is een belangrijke maaltijd. Het bestaat uit groenten, kaas, yoghurt en vaak zijn er ook nog gekookte gerechten. Het beroemdste gerecht is Falafel. Het zijn kleine balletjes van een soort bonen, gemengd met uien, knoflook en kruiden. De balletjes worden gebakken in olie. Het wordt geserveerd in dunne zakjes van pitabrood, met salade, tomaat, komkommer en gekruide sauzen.Hulp nodig?

Wij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10:00-17:00 uur

+31 (0) 900 1984


Feedback


FacebookVolg ons op social media  
All Rights Reserved © 2009 - 2019

Algemene Voorwaarden
Over ons
Contact
FAQ
Sitemap
Last Minute vliegen naar Griekenland
Last Minute vliegen naar MacedoniŽ
Last Minute vliegen naar Cyprus