Griekenland
Griekenland  is een land in Zuidoost-Europa, bestaande uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Deze eilanden vormen samen ongeveer 20% van het landoppervlak. In Griekenland liggen 1500 eilanden en daar van zijn 160 bewoond.
Griekenland grenst in het noorden aan AlbaniŽ, MacedoniŽ, Bulgarije en Turkije. Voor het overige is het vasteland van Griekenland omgeven door de Middellandse Zee (in het zuiden), de Ionische Zee (in het westen) en de EgeÔsche Zee (in het oosten). De grootste eilanden zijn Kreta, Euboea, Lesbos en Rhodos.
Griekenland is 132.000 km groot en er wonen wel 45 tot 50 miljoen mensen. Het is wel een bergachtig land dus pas op. Rij niet te hard als je in de bergen rijdt, want dan kunnen er ongelukken gebeuren. Maar toch echt een mooi land voor op vakantie te gaan. Ga ook niet te diep de zee in want daar zwemmen gevaarlijken zeedieren

Griekenland en toerisme
Griekenland is een bekend vakantieland wat door veel toeristen bezocht wordt. Vooral de verschillende Griekse eilanden (zoals Kreta en Rodos) doen het goed bij de toerist. Toerisme is een belangrijk middel van bestaan voor veel inwoners van Griekenland en daarom is er sinds 2004 een speciaal ministerie wat zich richt op toerisme.

Griekenland staat nog steeds bekend als een land dat niet vies is van conflicten. De manier waarop Grieken en de Griekse regering handelen en beslissingen nemen zorgt er regelmatig voor dat er zowel onderling als met buitenstaanders conflicten ontstaan. Zo hebben Griekse regeringen de nare gewoonte om beslissingen te nemen waardoor alle Grieken of bepaalde groepen mensen in Griekenland flink de dupe zijn. De methode om te laten zien dat iemand het met zo'n beslissing niet eens is, is staken of actie voeren. Door de stakingen ontstaan er vaak weer andere problemen waar mogelijk weer een andere beroepsgroep of bedrijfstak de dupe van is. Als die dan weer op hun beurt geconfronteerd worden met strakkere regels vanuit de overheid of financieel het schip in dreigen te gaan dan lossen die dat waarschijnlijk weer op door acties, stakingen etc. Griekenland lijkt soms ťťn grote poel van ingrijpende maatregelen en conflicten.

Grieken houden van feesten. Zoín feest is vaak buiten. Dan is er ergens op de bergen afgesproken en nemen ze barbecues mee en wordt er vlees gebakken. Er wordt limonade en wijn en sterke drank, die raki of ouzo heet, gedronken. Er zijn meestal ook een paar mensen die muziek maken. Als de muziek begint en iedereen heeft lekker gegeten en gedronken beginnen ze te dansen. Allemaal in een rij houden ze elkaar vast aan de schouder. Er zijn ook veel kinderen die samen spelen. En ook mee dansen.

De vlag
De vlag van Griekenland is blauw met wit en er zit links boven in een kruis, dat kruis betekent: respect voor de orthodoxe kerk. Het wapen van Griekenland is een blauw met wit kruis en een krans van bladeren eromheen. De kleuren van de vlag zijn veranderd sinds 1821. De kleur blauw in de vlag is het teken van de mooie blauwe zee, de kleur wit in de vlag van Griekenland staat voor de rustende golven in de zee, daarom hebben ze deze blauwe en witte kleuren gekozen.

De taal
De officiŽle taal die in Griekenland wordt gesproken is Grieks. Het Grieks is een zeer oude taal. Er werd al Grieks gesproken vanaf de 15e eeuw voor Christus. Dit is het Griekse alfabet. Je spreekt de letters uit zoals het er achter geschreven staat.

Eten en Drinken
De Griekse keuken is de traditionele keuken van Griekenland. Het is een typische mediterrane keuken, en vertoont gelijkenissen met de keukens van de Balkan, ItaliŽ, AnatoliŽ en het Midden-Oosten.
Veelgebruikte en kenmerkende producten in de Griekse kookkunst zijn olijfolie, kruiden en groenten, granen, wijn, vis en diverse vleessoorten, waaronder pluimvee, konijn, lams- en varkensvlees. Andere typische ingrediŽnten zijn kaas, aubergine, courgette en yoghurt. Veel desserts bevatten noten en honing. De drank wat het meest wordt gedronken is de Raki of ouzo.

Grieken zijn gastvrij, maar ze willen alleen wel dat de mensen uit het buitenland voor inkomsten zorgen. Griekenland is een westers land en heeft oosterse invloeden.
Het is dus ook wel het land van de tradities. Het paasfeest is het grootste feest dat gevierd wordt, dan gaan Priesters licht uitdelen omdat Christus is opgestaan, dat doen ze dan om 12 uur s`nachts. De kerk: de orthodoxe kerk daar zijn 96% van de mensen in Griekenland lid van, daarom zijn er veel kerken in Griekenland. Alle feesten worden in kerken gevierd en het paasfeest het meest uitgebreid.Hulp nodig?

Wij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10:00-17:00 uur

+31 (0) 900 1984


Feedback


FacebookVolg ons op social media  
All Rights Reserved © 2009 - 2019

Algemene Voorwaarden
Over ons
Contact
FAQ
Sitemap
Last Minute vliegen naar Griekenland
Last Minute vliegen naar MacedoniŽ
Last Minute vliegen naar Cyprus