ArgentiniŽ;

Nog niet zo heel lang geleden kenden wij, Nederlanders, dit land met name door de Falkland oorlog in de 80-er jaren en enkele voetballers die hier vandaan kwamen waarvan Maradona, misschien wel de bekendste is. Inmiddels kennen wij dit land wat beter omdat onze kroonprinses, Maxima, hier ook vandaan komt.

Dat het land een uitstekend voetbal elftal heeft is dus bekend maar de werkelijk prachtige natuur die dit land herbergt als het park ďLos GlaciaresĒ in de provincie Vuurland met de bekende Perito Moreno gletsjer, Iguazu, de grootste watervallen ter wereld grenzend aan Brazilie en Paraguay in de noordelijke provincie Misiones, en de uitgestrekte Pampaís zijn bij velen onbekend.

ArgentiniŽ is na BraziliŽ het grootste land van Zuid-Amerika. Verreweg het grootste deel van de bevolking is Katholiek (zoín 90%! ) en velen( ongeveer 40% van de 40 miljoen inwoners) hiervan wonen in en rondom Buenos Aires, de hoofdstad van het land, en de gelijknamige staat. Met slechts 100.000 inwoners is Vuurland verreweg de minst druk bevolkte provincie. De beste periode om Vuurland (wat een onderdeel is van Patagonie) te bezoeken is van December t/m April; de zomermaanden! In de wintermaanden kunt u hier ook terecht voor een avontuurlijke skivakantie in de Zuid(patagonische) Andes. Het, in het oostelijk deel gelegen, schiereiland ďValdezĒ is vooral bekend vanwege alle robben, zeeleeuwen, walvissen (waaronder orkaís) en pinguÔns, welke u misschien al eens in een natuurdocumentaire heeft kunnen aanschouwen, die u hier aantreft. In Vuurland ligt eveneens de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia, van waaruit u eventueel een bezoek kunt maken naar Antartica. Onze Prins Willem Alexander heeft dit onlangs, in februari 2009, samen met zijn Argentijnse prinses ook zelf aan den lijve ondervonden, en beschreef dit op met de uitspraak dat hij zeer onder de indruk was en genoot van elke minuut.        

Naast natuur heeft ArgentiniŽ ook behoorlijk veel culturele bezienswaardigheden. Bekende nederzettingen van JezuÔetenmissies als San Ignacio Mini , Santa Ana,  Nuestra SeŮora de Loreto en Santa Maria Mayor zijn er enkelen van die door UNESCO dan ook als werelderfgoed worden beschouwd.

Bekender zijn misschien de ďTangoĒ, een vorm van dansen welke inmiddels ook overal in Europa beoefend wordt en de heerlijke wijnen, veelal afkomstig uit het wijngebied rondom de stad Mendoza, grenzend aan de Chili.

Ligging;
ArgentiniŽ is gelegen in het werelddeel Zuid-Amerika en heeft een oppervlakte van net geen 3,8  miljoen vierkante km. Van noord naar zuid is een afstand van ongeveer 3800 kilometer, zich uitstrekkend van de 22ste  t/m de 55ste breedtegraad, grenzend aan Chili in het westen, Bolivia en Paraguay in het noorden en BraziliŽ en Uruguay in het noordoosten. De gehele oostkust grenst aan de Atlantische Oceaan.  

Bevolking
Volgens de laatste meting(2008) telt  ArgentiniŽ op het moment net geen 40 miljoen inwoners. Van deze Argentijnse bevolking is ongeveer 95% blank. Velen hiervan stammen van af van grote groepen Italianen en Spanjaarden welke hier, eerst tijdens de ontdekkingsreizen en later na de verschillende oorlogen, naar toe emigreerden. Het overige deel van de bevolking bestaat uit een mengeling (4,5%) van blanken en ďmestiezenĒ(Indiaanse halfbloeden). De oorspronkelijke inheemse bevolking, bestaande uit Mapuches, Collas, Tobas, Matacos en Chiriguanos, telt hedendag slechts 0,5%!

Taal
Spaans is de officiŽle voertaal, in sommige gebieden worden nog GuaranŪ, Quechua, AymarŠ of andere inheemse talen van minderheden gesproken. Over het algemeen kunt u in de restaurants en grotere hotels in Buenos Aires met Engels terecht. Dit geldt over het algemeen ook voor de reservaten. In het binnenland spreekt men niet of nauwelijks Engels. Wij adviseren dan ook altijd een Spaans ďtaalgidsjeĒ bij u te hebben. 

Informatie
Uitgebreidere informatie over ArgentiniŽ kunt u natuurlijk op internet vinden o.a. via de sites;

-          www.lonelyplanet.com    

-          www.argentinaturistica.com

-          www.welcomeargentina.com

Voor mensen die van plan zijn op de bonnevooi rond te reizen adviseren wij dit altijd buiten het hoogseizoen te doen en een goeie reisadviesgids als de ďlonely planetĒ aan te schaffen.Hulp nodig?

Wij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10:00-17:00 uur

+31 (0) 900 1984


Feedback


FacebookVolg ons op social media  
All Rights Reserved © 2009 - 2019

Algemene Voorwaarden
Over ons
Contact
FAQ
Sitemap
Last Minute vliegen naar Griekenland
Last Minute vliegen naar MacedoniŽ
Last Minute vliegen naar Cyprus